Principală » 2014 » Noiembrie » 10 » Obezitatea este o boala
8:09 AM
Obezitatea este o boala

           Obezitatea este una dintre cele mai mari probleme actuale.Prevalenta sa s-a triplat in multe tari din Europa in comparatie cu anii '80,iar numarul celor afectati continua sa creasca intr-un ritm alarmant,in special in randul copiilor.Riscul de a dezvolta boli cardiovasculare,diabet sau cancer creste odata cu cresterea greutatii corporale.

         Conform estimarilor la nivelul Uniunii Europene,aproximativ 50% dintre adulti sunt supraponderali si intre 10 si 30% dintre adulti sunt obezi.In Europa,pana la 27% dintre copiii de 13 ani si 33% dintre copiii de 11 ani sunt supraponderali sau obezi.

         Studiile arata ca peste 60% dintre copiii care sunt supraponderali inainte de pubertate vor fi supraponderali si la varsta adulta.Obezitatea intalnita la copii se asociaza puternic cu boli de inima,diabet tip 2,probleme ortopedice,dermatologice,afectiuni psihiatrice,lipsa stimei de sine si rezultate nesatisfacatoare la scoala.Necesarul de alimente la varsta copilariei este deseori supraestimat din cauza obiceiurilor alimentare ale adultilor.

         Copiii au nevoie de cel putin o ora de activitate fizica intensa in fiecare zi.

         Obezitatea este o afectiune cronica.Din luna iunie 2013 Asociatia Medicala Americana a recunoscut oficial obezitatea ca boala.

         Obezitatea este de cele mai multe ori legata de factori ai stilului de viata ce pot fi preveniti,in mod special obiceiurile alimentare deficitare si sedentarismul.

Vizualizări: 238 | Adăugat de: SpaiuAdrianaCrina | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0